Örgü tutkunları için çeşitli örnekler naçizane...
NOT:Bu sitede yer alan fotoğrafların ve yazıların hiçbiri alıntı değildir.Hepsi bana aittir.

30 Kasım 2010 Salı

4.Örgüde dikkat edilecekler




*Öreceğiniz projeye başlamadan ipi tanımak ve deseni görmek için küçük bir parça örmenizde fayda var.Bu şekilde kaç ilmek kaç cm hesabını yapmanız kolaylaşır.Desen örneğinin büyüklüğünün en azından 10 cm civarında olması desen,ip ve ilmek sayısı hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaştırır.

*Yumak üzerinde verilen ölçü bilgisiyle sizin ördüğünüz örneğin ölçüsü birbirini tutmayabilir.Bu fark elinizin örme şeklinden kaynaklanabilir,her ilmekten sonra ya çok sıkıyorsunuzdur ya da çok serbest bırakıyorsunuzdur;bir başka ihtimal de farklı numara şiş kullanıyorsunuzdur.

*Kitapta ya da dergide verilen bir örnek üzerinde çalışıyorsanız ölçüleri tutturmanız da fayda var.El alışkanlığınızı değiştirmeniz daha zor olduğundan önerilen şiş numarasının 0,5 numara büyüğünü ya da küçüğünü deneyebilirsiniz; o kadar emek ve zaman harcayıp sonra da sökmek
zorunda kalmamış olursunuz.

*Eğer kol kenar gibi parçalı bir şey örüp daha sonra dikecekseniz;örgünün ilk ve son ilmeklerini düz örün .Sonradan dikmesi daha kolay olur.

*Eğer ilikli bir şey örecekseniz;ilikleri açmadan düğmeleri almanız faydalı olur daha sonra deliğe uygun düğme bulmak zor olabilir.